HR-nätverket Stockholm

Nätverksträff hösten 2018

Hur hanterar vi kompetensbrist?

Vi börjar terminen med att diskutera och byta erfarenheter kring den kompetensbrist som finns inom de flesta branscher idag.
Petra Elisson, HR-konsult Strategisk rekrytering & Employer Branding på Capio S:t Görans Sjukhus.

Vi gästas idag av Petra Elisson som är medlem i vårt systernätverk Rekryteringsnätverket. Hon arbetar med att finna vårdpersonal till Capio S:t Görans sjukhus, vilket ställer stora krav på strategiskt tänkande och kreativitet.
 
Petra kommer att beskriva sin verklighet och hur de arbetar med att fylla behovet av personal med rätt kompetens.

  • Employer Branding i ett vårdsammanhang och i branscher med bristyrken. Vad kan man hämta från övriga näringslivet och översätta till ett vårdsammanhang?
  • Vårt täta samarbete rekrytering-informationsavdelningen och hur vi arbetar med storytelling, film, bildspel och att synliggöra de olika rollerna, avdelningarna och personerna på Capio S:t Görans Sjukhus
  • När Employer Branding är lätt: att berätta om en stark stolthet och organisationens passion för bolaget/sjukhuset
  • Sociala mediers betydelse för vår Employer Branding och rekrytering

 
Efter paus dyker vi in i våra egna verksamheter.
Hur tar sig kompetensbristen uttryck hos oss? Vilka kompetenser saknas? Vad gör vi åt det idag? Kan vi göra på något annat sätt? Frågorna är många, vilka svar kan vi få idag?

Tid: 11 september kl. 9-12, frukost från 8.30
Plats: Central Hotel, Vasagatan 38

Petra Elisson, HR-konsult Strategisk rekrytering & Employer Branding på Capio S:t Görans Sjukhus.
Tidigare erfarenhet som rekryteringsansvarig på Ramböll, rekrytering och Employer Branding i koncernen RNB Retail and Brands (NK, Polarn & Pyret och Brothers) samt som rekryteringskonsult på Wise Professionals. Har varit med och drivit rekryterings- och bemanningsföretaget Brainpeople i 10 år. Arbetat som HR-chef och HR-specialist samt även som operativ chef i ett antal bolag inom resebranschen och detaljhandeln. Civilekonom och utbildad coach i botten. Särskilt intresserad av mångfaldsfrågor och har skrivit chefshandboken ”Regnbågschefen”.