HR-nätverket Stockholm

Program för träffar hösten 2018

Hur hanterar vi kompetensbrist?

Vi börjar terminen med att diskutera och byta erfarenheter kring den kompetensbrist som finns inom de flesta branscher idag.

Vi gästas idag av Petra Elisson som är medlem i vårt systernätverk Rekryteringsnätverket. Hon arbetar med att finna vårdpersonal till Capio S:t Görans sjukhus, vilket ställer stora krav på strategiskt tänkande och kreativitet.
 

Tid: 11 september kl. 9-12, frukost från 8.30
Plats: Central Hotel, Vasagatan 38
Föreläsare: Petra Elisson

Agilt ledarskap och Agil HR

– två sidor av samma mynt

Inspiration, verktyg och tips för att agera agilt bjuds vi på idag. Själva ska vi bidra med reflektioner och erfarenheter för agilt hr-arbete utifrån vår egen organisation.

När ledarskap blir detsamma som att stötta och undanröja hinder för sina medarbetare, blir både morötter och piskor verkningslösa och det krävs helt andra verktyg för att få medarbetarna att gå i önskvärd riktning.
 

Tid: 11 oktober kl. 13-16, kaffe från 12.30
Plats: Central Hotel, Vasagatan 38
Föreläsare: Pia-Maria Thoren, grundare och ägare av GreenBullet.

Digitalisering av HR

Implementering av ett nytt HR-system är en mardröm för många verksamheter. Möt Patrik från AstraZeneca som berätta om en lyckad implementation.

 Att digitalisera kan betyda många olika saker före en HR-avdelning. En av åtgärderna kan vara att investera i ett molnbaserat i hr-system som ser till att hålla ihop hela verksamheten med kommunikation och lättåtkomlighet för både hr-personal och chefer.
 

Tid: 9 november kl. 9-12, frukost från 8.30
Plats: Central Hotel, Vasagatan 38
Föreläsare: Patrik Jonsson, AstraZeneca AB

Nytänkande kulturarbete ger grunden för en framgångsrik verksamhet

Vinnaren av Human Growth Award berättar varför priset gick till dem och vägen dit.

Nordic Choice Hotels vann priset Human Growth Award 2017. De har lyckats skapa en unik företagskultur där fokus ligger på människorna. Att ta tillvara, inte bara på sina gäster utan även på medarbetarna vilket är nyckeln till bolagets succe och framgång.
 

Tid: 5 december kl. 9-12, frukost från 8.30
Plats: Central Hotel, Vasagatan 38
Föreläsare: Ann Mårder, People & Culture Manager på Nordic Choice Hotels.